top of page
aalto

Täältä löydät ohjeita Sailmaten käyttöön ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.  Nämä ohjeet koskevat vanhaa Sailmatea ("Sailmate Classic"). Uuden Sailmaten ("Sailmate Nova")  käyttöohjeet ovat työn alla. Tarvittaessa ole yhteydessä asiakaspalveluun sähköpostitse osoitteeseen tuki@nautics.fi.

Käyttöohjeita          

kultainenpoi.png

Sailmate käyttöösi:

 

1. Lataa Nautics Sailmate sovelluskaupastasi.

 

2. Avaa sovellus ja luo Sailmate-tili, tai kirjaudu jo olemassa olevalle tilille. Saat heti käyttöösi Sailmate Free -ominaisuudet.

3. Tutustu Sailmaten käyttöön Free -tasolla. Sovelluksen kaikki ominaisuudet saat käyttöösi hankkimalla Sailmate Premiumin, jonka hinta on vain 19,99 € / vuosi. Premiumin voit hankkia joko sovelluksen asetusvalikosta tai täältä.

4. Sailmate-sovelluksen asetusten kautta voit hankkia myös Retkisatamat ja reitit -sisältöpaketin. Tutustu pakettiin tarkemmin täällä.

Reittisuunnittelu

1. Sailmate Premium-käyttäjät voivat luoda ja tallentaa reittisuunnitelmia Sailmaten reittisuunnittelupalvelussa osoitteessa sailmate.fi -> Reittisuunnittelu. 

 

2. Reittisuunnittelu toimii selaimessa ja sitä on helppo käyttää niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin. Reititystä voi tehdä automaattisesti väyliä pitkin tai viivareitityksenä reittipiste kerrallaan. Syöttämällä veneesi keskinopeuden, näet reitin ajamiseen kuluvan ajan

3. Reittisuunnittelussa luodut reitit näkyvät tallentamisen jälkeen Sailmate-sovelluksen Reitit-valikossa. Reittejä voi käyttää veneillessä navigoinnin tukena, hieman plotterin tapaan. Sailmate ei kuitenkaan ole aito karttaplotteri, joten noudata vesillä liikkuessasi varovaisuutta ja turvallisen navigoinnin periaatteita

4. Free-käyttäjä voi kirjautua Sailmate-tunnuksella Reittisuunnitteluun ja kokeilla reittien luontia, mutta reittien tallentaminen on käytettävissä vain Premium-palvelun tilanneille

Sailmate -tili

Mikä on Nautics Sailmate -palvelun toimintaperiaate?

Sailmateen kuuluu mobiililaitteisiin ladattava meri- ja järvikartat näyttävä applikaatio ja internetissä selaimella toimiva reittisuunnitteluohjelma. Käyttäjällä on Sailmate-tili, johon kirjaudutaan applikaatioilla ja reittisuunnitteluohjelmalla. Reitit ja omat kohteesi näkyvät kaikissa laitteissa, jotka on kirjattu samaan Sailmate-tiliin.

Mitä Nautics Sailmate maksaa?

Sailmate sovelluksen voit ladata ilmaiseksi. Ilmaisversiolla voit katsella oikeita merikarttoja, voit merkitä omia paikkoja ja näet vierassatamien tiedot.

Sailmate Premium on navigoinnin apuvälineeksi tarkoitettu maksullinen ominaisuuspaketti, joka maksaa €19,99 vuodessa (sis. alv 24%). Premiumilla näet oman tarkan sijaintisi, suuntaviivan, nopeuden ja satamien lähestymiskartat ja voit myös suunnitella reittejä selaimella niin että ne näkyvät applikaatiossa. Voit myös ladata kartat laitteeseesi offline-käyttöä varten.

Voit myös halutessasi hankkia "Partiolaisten reitit" -nimisen sisältöpaketin, joka tuo kartallesi Turun Partio-Sissien retkisatamatietoja ja epävirallisia venereittejä ja hyödyllisiä satamatietoja. Tällä hetkellä palvelu sisältää noin 2000 mpk reittejä ja satamakartat yli 450 satamasta pääosin Turun Saaristossa, Ahvenanmaalla, Suomenlahden alueella ja Selkämerellä. Palvelu myydään erikseen ja se maksaa €19,99 vuodessa (sis. alv 24%).

Mitä tarkoittaa Sailmate-tili?

Sailmate-tili on pakollinen kaikille Sailmate-käyttäjille, ja se on sinulle henkilökohtainen. Vain sinä pääset käyttämään tilillä olevia tietoja, emmekä paljasta tilin tietoja kolmansille osapuolille. Kun kirjaudut käytössäsi olevilla laitteilla samaan tiliin, voit käyttää samoja tilauksia kaikissa laitteissasi ja näet suunnittelemasi reitit ja merkitsemäsi omat kohteet kaikilla laitteillasi

Mitkä ovat Sailmate-tilin käyttäjätunnus ja salasana?

Käyttäjätunnuksena käytetään sähköpostiosoitetta. Salasanan valitset itse tilin avatessasi. Suosittelemme että valitset sellaisen sähköpostiosoitteen, joka on aktiivisessa käytössäsi jotta voit vastaanottaa tiliin liittyviä viestejä (esim. salasanan vaihto). Suosittelemme yksityisen osoitteen käyttöä, koska firmojen osoitteet aiheuttavat joskus käyttöongelmia.

Miten voin määrittää salasanan tililleni tai vaihtaa sen?

Salasanan hallintalinkki on https://app.sailmate.fi/forgot-password?lang=fi. Linkin voit myös avata netistä sailmate.fi -kotisivulta tai reittisuunnittelun kirjaudu-ikkunasta. Jos selaimesi muistaa vanhan salasanan, vaihtolinkkiä käyttäessäsi sinun pitää ensin kirjautua ulos Sailmatesta, tai käyttää selainta yksityisessä selaustilassa (incognito/private).

Miten voin vaihtaa käyttäjätunnuksena toimivan sähköpostiosoitteeni?

Tällä hetkellä sähköpostiosoite vaihdetaan lähettämällä sähköposti Sailmaten asiakastukeen tuki (at) nautics.fi. Sähköpostiosoitteen vaihtamisen jälkeen sinun pitää kirjautua applikaatioilla ulos vanhasta osoitteesta ja sitten takaisin uuteen osoitteeseen jotta ne löytävät oikeutesi ja datasi. Vanhasta osoitteesta kirjaudutaan ulos ja uuteen osoitteeseen kirjaudutaan applikaation asetussivulla.

Mistä tiedän millä käyttäjätunnuksena olevalla sähköpostiosoitteella olen kirjautunut?

Kirjautumisosoite näytetään applikaation valikkosivulla. Voit varmistaa että olet kirjautunut oikealla osoitteella kirjautumalla ensin ulos ja sitten takaisin sisään halutulla osoitteella. Varmista, että käytät sitä osoitetta jolle olet ostanut lisenssin.

Voinko käyttää Nautics Sailmate- palvelua useassa laitteessa?

Kyllä. Kirjaudu laitteillasi samaan Sailmate-tiliisi. Silloin voit käyttää samoja tilauksia kaikissa laitteissasi ja näet suunnittelemasi reitit ja merkitsemäsi omat kohteet kaikilla laitteillasi.

Mistä tiedän toimiiko Sailmate laitteessani?

Sailmate toimii useimmissa kaupan olevissa älypuhelimissa ja tableteissa, mutta valitettavasti ei ole olemassa varmaa tapaa selvittää tätä etukäteen. Helpoin tapa varmistua asiasta on ladata Sailmate Free ja testata. Joissakin tableteissa (esim. eräät iPad-mallit) paikannukseen tarvittava GPS-ominaisuus on vain niissä tuotteissa, joissa on SIM-kortin paikka. Jos aiot käyttää paikannusta, varmistu että laitteessasi on GPS. On tärkeää, että laitteesi pääsee joko Applen Appstoreen tai Androidissa Google Playstoreen, jotta applikaation lataaminen onnistuu. Jotkut Huawein mallit eivät tue tätä vaatimusta, ja niissä ei valitettavasti Sailmatea voi käyttää. Sailmate-applikaatio ei valitettavasti ole enää ladattavissa Windows-puhelimiin.

Kuinka monta laitetta voin liittää tiliini?

Sailmate-tili on henkilökohtainen, ja tilin käyttöä rajoittaa kohtuukäytön periaate (fair usage policy). Voit liittää tiliisi niin monta laitetta kuin sinulla on henkilökohtaisessa käytössä.

Mitä Sailmate ei ole?

Sailmate ei ole vesiliikennelain tarkoittama asianmukainen merikartta tai merenkulkujulkaisu, eikä käyttäjä saa luottaa, että palvelu toimisi sellaisena. Sailmate ei myöskään ole turvallisuustuote, eikä sitä ole tarkoitettu ehkäisemään onnettomuuksia. Sailmate ei ole hätätilanteen hälytys- tai vastausjärjestelmä, eikä se tee ilmoituksia hätäviranomaisille tai ota yhteyttä tai tavoita hätäviranomaisia.

Vaikka Sailmate-sovellus onkin suunniteltu veneilykäyttöön, sitä käyttävät laitteet eivät yleensä ole suunniteltu veneolosuhteisiin. Siksi laitteiden käytettävyydessä voi olla rajoituksia, ja esimerkiksi sijainnin näyttö voi olla epätarkka. Sailmate ei korvaa oikeaa veneilykäyttöön tarkoitettua plotteria. Näistä rajoituksista huolimatta Sailmate on erinomainen navigoinnin apuväline ja turvallisuuslisä, ja toimii lisäksi varalaitteena esimerkiksi vikatilanteiden varalle.

 

Maksulliset palvelut

Miten Premium-ominaisuuspaketti tai Partiolaisten reitit- sisältöpaketti ostetaan?

Maksulliset ominaisuuspaketin voit hankkia kahdella tavalla: Joko sovelluskaupasta applikaation sisäisenä ostona applikaation asetussivulla tai www.sailmate.fi -kotisivulla.

Applikaatiossa ostettaessa veloitus tapahtuu applikaatiokauppaan tallennetulla maksutavalla.

Kotisivulta ostettaessa käytetään maksukorttia, jonka tiedot annetaan itse. Kotisivulla maksukorttina käyvät useimmat luotto- ja pankkikortit, myös Electron. PayPalilla ei valitettavasti voi maksua kotisivun kautta suorittaa.

Onnistuneen maksun jälkeen lisenssi aktivoidaan Sailmate-tilillesi, ja se on heti käytettävissä. Laitteestasi riippuen joissakin tapauksissa sinun täytyy kirjautua ulos ja takaisin sisään Sailmate-tilillesi, jotta laite lukee aktivointitiedon oikein.

Partiolaiset reitit -sisältöpaketti

Voit ostaa "Partiolaisten reitit" -nimisen sisältöpaketin, joka tuo kartallesi Turun Partio-Sissien retkisatamatietoja ja epävirallisia venereittejä ja hyödyllisiä satamatietoja. Tällä hetkellä sisältöpaketti sisältää noin 2000 mpk reittejä ja satamakartat yli 450 satamasta pääosin Turun Saaristossa, Ahvenanmaalla, Suomenlahden ja Selkämeren alueella. Sisältöpaketti myydään erikseen ja se maksaa €19,99 vuodessa (sis. alv 24%). Et tarvitse Premiumia ostaaksesi sisältöpakettia.

Kuinka pitkän ajan Premium-tilaus ja Partiolaisten reitit -tilaus on voimassa? Uusiutuuko se automaattisesti?

Tilaus voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikainen tilaus on voimassa yhden vuoden ostohetkestä tai edellisen tilausjakson päättymisestä. Tilaus on uusittava ennen edellisen jakson päättymistä, jotta palvelu jatkuu keskeytyksettä. Voit uusia tilauksen huoletta ennen edellisen tilauksen päättymistä, koska uusiminen jatkaa voimassaoloa yhdellä vuodella.

Valitsemasi maksupalvelun tarjoaja saattaa tarjota myös mahdollisuutta toistaiseksi voimassa olevaan tilaukseen. Jos valitset tämän vaihtoehdon, tilaus jatkuu automaattisesti vuosittain, ellet peruuta sitä maksupalvelun tarjoajan ehtojen mukaisesti.

Hankin lisenssin mutta ei lähtenyt toimimaan, mitä teen?

Laitteesi ei jostain syystä ole saanut tietoa lisenssin hankinnasta. Varmin tapa päivittää laitteen tiedot on kirjautua laitteella ulos Sailmate-tililtäsi ja takaisin sisään, jolloin lisenssi- ja käyttäjätiedot synkronoidaan. Jos hankit lisenssin vahingossa väärälle tilille, kirjoita viesti Sailmate-tukeen tuki(at)nautics.fi, me voimme siirtää lisenssin oikealle tilille

Mistä tiedän kuinka pitkään lisenssini on voimassa?

Tilauksen voimassaolo näkyy applikaation asetussivulla ja reittisuunnittelun omat tiedot -sivulla (ylin nappula oikealla alhaalla).

Voinko peruuttaa tilauksen, jos en ole tyytyväinen?

Tilauksen voi peruuttaa. Jos olet tehnyt ostoksen Google Play -kaupassa tai sailmate.fi -sivulla netissä ja peruutat tilauksen 14 päivän kuluessa, palautamme maksamasi summan. Jos olet tehnyt ostoksen Applen Appstore -sovelluskaupassa sovelluksen sisäinenä ostona, me emme valitettavasti pysty hoitamaan peruutusta, vaan sinun on peruutettava tilaus ja pyydettävä palautusta itse Appplen sovelluskaupan ehtojen mukaisesti. Annamme tarvittaessa ohjeet. Jos haluat peruuttaa tilauksen, ota yhteys asiakaspalveluun osoitteessa tuki(at)nautics.fi.

Partiolaisten reitit ja retkisatamat

Pitääkö olla Premium-tilaaja ostaakseen Partiolaisten reitit -sisältöpaketin?

Ei tarvitse. Partiolaisten reitit -palveluun sisältyvät retkisatama- ja reittitiedot voi ostaa sekä Free- että Premium-tasoilta. Reitit kytketään näkyviin applikaation asetussivulla tai reittisuunnittelun asetuksissa.

Korvaako Partiolaisten reitit Turun Partio-Sissien painetun Satamakirjan tai Reittikirjan?

Ei korvaa. Kyse on osin eri tiedoista ja erilaisista tavoista käyttää tietoa. Painetulla kirjalla on omat selkeät etunsa, kun taas mobiilikäyttö on tietyissä tilanteissa kätevää. Uskomme, että useimmat tulevat käyttämään molempia versioita tilanteen mukaan.

Näkyykö Partiolaisten reiteissä samat reittitiedot kuin Turun Partio-Sissien Suuressa Reittikirjassa ja Minisaaristoja-kirjassa?

Sailmatessa näytetään noin puolet Suuren Reittikirjan reiteistä siirrettynä Sailmaten merikartalle. Lisäksi mukana on saman verran muita käyttökelpoisia reittejä. Osa Reittikirjan reiteistä edellyttää tietoja virallisista merikartoista puuttuvista kivistä, ja koska kyseiset lisätiedot ovat vain painetuissa kirjoissa, ei näitä reittejä voida näyttää Sailmatessa. Partiolaisten reittejä on lähinnä Turun saariston, Ahvenanmaan ja Suomenlahden alueella.

Kuinka turvallisia Partiolaisten reitit Sailmatessa ovat?

Partiolaisten reitit ovat Turun Partio-Sissien määrittämiä epävirallisia veneilyreittejä, jotka on omakohtaisesti testattu ja joiden käyttökelpoisuus on varmistettu ilmakuvien ja satelliittikuvien avulla. Ne on tarkoitettu tavalliseen veneilykäyttöön sopiviksi noin 2,3m syväykseen saakka. Reittejä ei kuitenkaan ole harattu, eikä niiden todellista syvyyttä voida taata kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Reittejä pitää kulkea visuaalisiin havaintoihin perustuen ja reittiseuranta pitää jatkuvasti päivittää merikartan avulla. Reittejä pitää kulkea tarkasti, varoen ja riittävän hitaalla nopeudella varmistaen riittävä turvaetäisyys matalikkoihin. Väylien ulkopuolella merikartan tiedot ovat usein puutteellisia ja syvyystiedoissa saattaa esiintyä huomattavia virheitä. Muista, että vastuu veneen ja sen miehistön turvallisuudesta on aina aluksen päälliköllä. Jos havaitset epäilyttäviä syvyystietoja seuratessasi näitä reittejä, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian sähköpostiosoitteeseen tuki@nautics.fi ja tutkimme havainnon. Arvostamme palautettasi!

Mitä partiolaisten satamien karttamerkinnät tarkoittavat?

Partiolaisten reitit -sisältöpaketissa näytettävissä satamakartoissa käytetään seuraavia erikoismerkintöjä:

Musta pisteviiva: n. 1m syvyyskäyrä

Punainen pisteviiva: n. 2m syvyyskäyrä

Sininen pisteviiva: 2,5-3m syvyyskäyrä

Punainen katkoviiva: 4-6m syvyyskäyrä

Musta maihinnousunuoli: Rantautumispaikka on käyty tutkimassa

Punainen maihinnousunuoli: Rantautumispaikka on arvioitu ilma- ja satelliittikuvien ja maastokarttojen perusteella

Punaiset syvyysmerkinnät: Epävarmoja arvioita

Punaiset kivimerkinnät: Merkitty meri- tai maastokarttaan, mutta olemassaoloa ei ole voitu varmistaa

Keltainen rengas punaisen kivimerkinnän ympärillä: Suurella todennäköisyydellä virhe merikartassa.

Satamat, omat kohteet ja reitit

Miten käytän omia kohteita?

Voit luoda oman kohteen kartalle mobiilissa painamalla karttaa halutusta kohdasta. Tämän jälkeen aukeavassa ikkunassa voit antaa kohteelle nimen tai kirjoittaa siihen tietoja, ja sitten voit tallentaa tai poistaa sen. Joissakin laitteissa ikkunassa näkyy myös paikan koordinaatit ja etäisyys nykyiseen sijaintiin. Omat kohteet näkyvät kaikissa laitteissasi.

Säilyvätkö omat reitit ja kohteet ikuisesti?

Omat reitit ja kohteet säilyvät omalla Sailmate-tililläsi niin kauan kuin se on olemassa. Premium-tason tiedot näet jos olet tilannut Premiumin. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, älä avaa uutta tiliä, koska menetät silloin vanhat datasi. Lähetä viesti Sailmate tukeen ja pyydä osoitteen vaihtoa olemassa olevalle tilillesi (Katso "Miten voin vaihtaa sähköpostiosoitteeni").

Onko Sailmaten Satamatiedoissa samat kohteet kuin muissa satamakirjoissa?

Kaikille käyttäjille näkyvät satamatiedot ja Premium-tilaajille näkyvät siniset satamakartat ovat samat kuin Käyntisatamat/veneilykesä -kirjoissa (satamaopas.fi). Partiolaisten reitit -palvelussa näkyvistä satamista osa on myös Turun Partio-Sissien Suuressa Satamakirjassa (satamakirja.fi). Pääosa satamista on kuitenkin muita satamia, joita ei kirjassa ole, lähinnä luonnonsatamia. Partiolaisten satamia on Turunmaan saariston, Ahvenanmaan ja Suomenlahden alueella. Satamien kuvaustekstit ovat toistaiseksi pääosin suomenkielisiä.

Kuinka turvallisia Sailmaten satamat ovat?

Sailmate-palvelussa esitettyjen satamatietojen tarkoitus on helpottaa satamapaikan valintaa ja käyttöä tavallisessa veneilykäytössä.

Sinisten satamakarttojen tiedot ovat Suomen Vierassatamat Oy:n keräämiä, ja tiedot perustuvat satamien hoitajien omiin ilmoituksiin. 

Partiolaisten reitit -sisältöpaketissa ilmoitetut satamatiedot ovat Turun Partio-Sissien keräämiä. Suurin osa näistä tiedoista on omakohtaisesti tutkittu. Kaikkien partiolaisten satamien käyttökelpoisuus on varmistettu ilma- ja satellittikuvien avulla veneilykäyttöön sopiviksi. Ilmoitetut syvyystiedot ovat yleisluonteisia arvioita veden syvyydestä kyseisellä alueella, mutta todellista syvyyttä ei voida taata.

Satamia pitää lähestyä tarkasti, varoen ja riittävän hitaalla nopeudella, ja tarvittaessa rannan syvyys pitää varmistaa ennen rantautumista. Jos havaitset epäilyttäviä syvyystietoja käyttäessäsi näitä satamia, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian sähköpostiosoitteeseen tuki@nautics.fi ja tutkimme havainnon. Arvostamme palautettasi!

Reittisuunnittelu

Kuinka reittisuunnittelua käytetään?

Reittien sunnitteluun pääset selaimella osoitteessa www.sailmate.fi ja valitsemalla valikosta reittisuunnittelu. Voit myös kirjoittaa osoitteen app.sailmate.fi suoraan selaimen otsikkokenttään. Kun painat nappulaa "kirjaudu", sinua pyydetään kirjautumaan, ellei selain muista sähköpostiosoitettasi ja salasanaasi vanhastaan. Reittisuunnittelun periaatteet ovat - kaksi moodia: väyläreititys ja viivareititys, valitaan vasemmalla alhaalla olevasta pyöreästä nappulasta, - alkupiste merkitään pitkällä painalluksella, jolloin piste muuttuu värilliseksi palluraksi, - reittipisteet merkitään tämän jälkeen samoin, jolloin reitti yhdistää pisteet, - reitin tiedot näkyvät oikealla alhaalla olevasta nappulasta (keskimmäinen), - samasta näkymästä reitille annetaan nimi ja tallennetaan. Tämän jälkeen tallennettu reitti näkyy applikaatioissa. Näytettävä reitti valitaan applikaation asetussivulta. Näytettävää reittiä valittaessa tarvitaan datayhteys, mutta valittu reitti näkyy applikaatiossa myös ilman datayhteyttä, ellei applikaatiota suljeta. Muista varmistaa, että kirjaudut samalle tilille kuin millä olet reitit suunnitellut.

Kuinka kuljetun jäljen tallennusta käytetään?

Voit piirtää kulkemasi reitin applikaation kartalle. Piirto aloitetaan tallennanappulasta ja lopetetaan lopetusnappulasta, jolloin reitti jää näkyviin. Tämän jälkeen voit valita haluatko tallentaa reitin omien reittiesi joukkoon myöhempää käyttöä varten. Jos et tallenna reittiä, näkyy se silti näytöllä kunnes suljet applikaation. Piirto toimii vain, jos applikaatio on auki, eikä laitetta käytetä muihin tarkoituksiin. Jos laitetta käytetään muuhun tarkoitukseen, keskeytyy tallennus täksi ajaksi.

Yleiset

Voinko ladata merikartat laitteeseen (offline-käyttö)?

Premium-käyttäjä voi ladata merikartat mobiililaitteen muistiin, jolloin ne toimivat nopeasti myös ilman datayhteyttä. Merikarttojen lataamista suositellaan ehdottomasti, koska vesillä datayhteys voi olla hidas. Kartat ladataan sovelluksen asetussivulla ja ne tarvitsevat noin 800 Mb muistia.

 

VAROITUS: Liikennevirasto ei ole tarkistanut tämän tuotteen tietoja, eikä siten ota vastuuta tietojen oikeellisuudesta tai valmistuksen jälkeisistä muutoksista.

Käytän ilmaisversioita, mutta se ei näytä sijaintia. Miksi?

Sailmate Free on tarkoitettu merikarttojen lisenssivapaaseen katseluun. Halusimme kuitenkin helpottaa karttojen käyttöä avaamalla kartan käyttäjän summittaisessa sijainnissa. Sailmate Premium on tarkoitettu navigoinnin apuvälineeksi, ja se näyttää veneen sijainnin merikartalla tarkasti.

Kuinka tarkka Sailmaten sijaintinäyttö on?

Käyttäjän mobiililaite (puhelin/tabletti) määrittää kartalla näytettävän sijantipisteen. Pisteen tarkkuus riippuu kyseisen laitteen laadusta, ominaisuuksista ja ohjelmistoista. Laitteen käyttöpaikan sijainti veneessä, laitteen asennon muutokset ja paikannussatelliittien seurantaan käytetty aika voivat myös vaikuttaa laitteen antaman sijainnin tarkkuuteen. On myös teknisesti mahdollista, että satelliittipaikannusjärjestelmää häiritään vihamielisen toimijan toimesta, mikä heikentäisi paikannustarkkuutta oleellisesti. Normaalikäytössä sijainti on riittävän tarkka navigoinnin apuvälineeksi, mutta Sailmate ei silti ole plotterin korvike. Todellinen sijainti on aina varmistettava veneilykäyttöön tarkoitetusta plotterista ja visuaalisin havainnoin.

Kuinka paljon akkua Sailmate kuluttaa?

Jatkuvasta paikannuksesta johtuen Sailmaten päälläolo kuluttaa akkua suhteellisen paljon. Varmista siis että virtaa riittää, ja tarvittaessa käytä laturia. Muista myös että suorassa auringonvalossa laite saattaa sammuttaa itsensä kuumenemisen johdosta.

Miten saan apua?

Hoidamme asiakaspalvelua sähköpostitse. Kirjoita viesti osoitteeseen tuki(at)nautics.fi, ja vastaamme mahdollisimman pian. Autat meitä antamaan paremman vastauksen, jos kerrot mahdollisimman yksityiskohtaisesti mistä on kyse, mitä ohjelmaa ja mitä laitetta käytät. Jos vastausta ei näy, tarkistatko myös roskapostikansiosi.

Voiko Sailmaten käyttö aiheuttaa riippuvuutta?

Kyllä voi. Tiettävästi Sailmaten käyttö voi aiheuttaa polttavaa tarvetta päästä vesille turvallisesti. Mikäli tunnet toistuvasti tämän tyyppisiä oireita, suosittelemme, että lähdet välittömästi merelle tai järville nauttimaan maailman upeimmasta luonnosta!

Kuka tekee Nautics Sailmate -palvelun?

Sailmatea kehittää Nautics Oy, joka on itsenäinen suomalainen start-up yritys. Satamatiedot ja satamakartat tuottaa Suomen Vierassatamat Oy. Partiolaisten reitit -palvelun sisällön tuottaa Turun Partio-Sissit ry. Me teemme tätä rakkaudella ja intohimolla veneilyyn, mereen ja Suomen tuhansiin järviin!

bottom of page